Sport+

Op het Oostwende College is Sport Plus in klas 1 en klas 2 een keuzemogelijkheid. Sporten is gezond en staat volop in de belangstelling. Mavo/tl leerlingen die Sport Plus kiezen krijgen extra sport op school. Zij krijgen 1 extra lesuur LO in de week.

Via clinics maken alle leerlingen uit Mavo/tl, Vmbo basis/kader en Havo/Vwo die Sport Plus kiezen, kennis met minder makkelijk toegankelijke sporten. Voorbeelden van de aangeboden clinics zijn: zeilen, golfen, tennissen, schaatsen, skiën, wakeboarden, surfen, kanoën, kickboksen, enzovoorts. Tegelijkertijd leer je dan organiseren en leidinggeven.

LO2

Aan het eind van klas 2 kunnen de leerlingen uit Vmbo-basis/kader en Mavo/tl het vak LO als extra examenvak kiezen (LO2). De leerlingen die LO2 kiezen hebben vaak in klas 1 en klas 2 al voor Sport Plus gekozen. De leerlingen die LO2 kiezen, maken deze keus voor twee jaar. Het examenprogramma start namelijk al in leerjaar 3. Ze krijgen zowel in leerjaar 3 als in leerjaar 4, 2 extra lesu- ren LO (LO2) in de week. Ook zijn er aan LO2 cli- nics verbonden. Voorbeelden van de aangeboden clinics zijn: rugby, zelfverdediging (judo, boksen), zwemmen, trampoline springen, cursus reanimatie/ AED, turnen, wintersportweek in Oostenrijk, etc.